Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een uitdagende tak van sport en is enkel succesvol met een concreet plan van aanpak en een langetermijnfocus. Zoekmachine optimalisatie is hard werken, maar op termijn kostenbesparend.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van je website, met als hoofddoel je website beter begrijpelijk te maken voor zoekmachines. Kwaliteit, diversiteit en relevantie zijn drie kernwoorden die zoekmachine optimalisatie kenmerken. Focus je in eerste instantie op de gebruiker, met zoekmachines in je achterhoofd. SEO is uitdagend, soms frustrerend, maar zeker de moeite waard om in te investeren.

Zoekmachine optimalisatie leunt voor ons op drie belangrijke hoofdpilaren, te weten: techniek, content en autoriteit. Is je website technisch goed te begrijpen en toegankelijk voor zoekmachines? Is je website veilig en laadt deze snel genoeg? Is je content begrijpelijk voor zoekmachines? Heb je een focus op een hoofdonderwerp en de daarbij behorende keywords? Allemaal vragen die we voor je beantwoorden.

Met zoekmachine optimalisatie

  • Zorg je dat je beter vindbaar bent
  • Ben je continu bezig met verbeteringen
  • Heb je geduld nodig
  • Zorg je voor kwalitatief goed verkeer
  • Zorg je dat je gevonden wordt op de juiste zoekwoorden
  • Heb je een technische goede en snelle website als fundament
  • Meer weten?

Zoekmachine optimalisatie in vijf stappen

Zoekmachine optimalisatie vergt een gestructureerde aanpak en dat betekent dat er een goede basis gelegd moet worden. Daarom hebben we bij Valticon een heldere aanpak om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te vergroten.

Keywordonderzoek: zoekgedrag in kaart brengen

De tijd dat je beter vindbaar kon zijn door simpelweg wat keywords op je site te plaatsen, ligt ver achter ons. Toch is het inzichtelijk maken van keywords nog steeds belangrijk om inzicht te krijgen in zoekvolume en kansrijke keywords. Met een keywordonderzoek brengen we alle relevante en kansrijke keywords in kaart. Dit is de basis voor de content optimalisatie of een vernieuwde websitestructuur. Na het vaststellen van een aantal target keywords, starten we een nulmeting. Zo kunnen we onze inspanningen meetbaar maken.

SEO audit: (technische) pijnpunten website in kaart

Met een SEO-audit leggen we een stevig fundament voor het verbeteren van je vindbaarheid in zoekmachines. We analyseren de technische staat van je website en brengen verbeterpunten in kaart. Daarnaast bekijken we of de website toegankelijk is voor zoekmachines en of de website indexatieproblemen ondervindt. We analyseren de website op ruim 200 punten. Na de analyse bieden we ondersteuning bij het doorvoeren van de verbeterpunten.

Content optimalisatie: schrijven met een doel

Als het fundament is gelegd, kunnen we ons gaan focussen op de content op de website. Allereerst beoordelen we of de websitestructuur logisch is en of we daar wijzigingen in moeten aanbrengen. Ook analyseren we de kwaliteit van de content en gaan we op basis van het kewordonderzoek aan de slag met een contentplanning en leren we je hoe je dit zelf kunt toepassen. Titles, meta descriptions, headings, het klinkt allemaal bekend, maar toch gaat het nog vaak mis.

Authority building: bouwen aan een krachtig merk

Een autoriteit ben je niet zomaar: autoriteit opbouwen betekent hard werken. Met authority building bouw je aan je merk en de autoriteit van je website. We geven je heldere handvatten hoe je dit kunt verbeteren. Autoriteit is meer dan alleen links naar je website. Het gaat om kwaliteit en diversiteit.

SEO-monitoring: analyseren en bijsturen

Na alle wijzigingen willen we natuurlijk het maximale uit onze inspanningen halen. Dit betekent dat we actief de (technische) status van de website monitoren. Met SEO-monitoring kun je eventuele problemen op je website voorkomen en de werkzaamheden bijsturen waar nodig.

Meer informatie?

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie? Of je wil je meer informatie over Valticon en wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.