Spam gebruikers verwijderen uit WordPress

Je hebt het vast wel eens gehad een melding dat een nieuwe gebruiker zich heeft toegevoegd in jouw WordPress omgeving. Je kunt je niet herinneren dat je die persoon hebt toegevoegd en het emailadres en gebruikersnaam zijn ook nogal verdacht. In deze blog leggen we je uit hoe je spamgebruikers en bezoeken kunt uitsluiten.

WordPress gevoelig voor hakcers

Dat WordPress gevoelig is voor hacks dat is al jaren bekend. Hackers kunnen relatief makkelijk een website overnemen als deze niet helemaal up-to-date is. Er zijn verschillende ingangen om binnen te komen. Voorbeelden hiervan zijn contactfomulieren, e-commerce invulvelden en comments. Het is zaak om je WordPress website goed te beveiligen tegen indringers. Hiervoor zijn er verschillende plugins op de markt, waarbij Wordfence waarschijnlijk de meest gebruikte plugin is. Deze plugin zorgt ervoor dat verdachte bezoeken vanuit verdachte locaties (landen) op basis van IP-adressen worden geblokkeerd. Hierdoor sluit je het spamverkeer uit. De plugin is inprincipe gratis, maar met de betaalde versie kun je meer bereiken.

Zorg dat je WordPress up-to-date is

Om beveiligingslekken te voorkomen, is het zaak de website up-to-date te houden. Zorg ervoor dat je plugins, thema’s en je WordPress altijd een update krijgen als daar om gevraagd wordt. Hierdoor verklein je de kans dat er beveiligingslekken ontstaan. Daarnaast is het aan te raden om nieuwe gebruikers, comments en contactformulieren altijd extra te beveiligen. Vraag om een captcha in te vullen of geef gebruikers expliciet toegang als ze toegang mogen krijgen.

Nieuwe gebruikers uitsluiten in WordPress

Een probleem dat vaak ontstaat is dat gebruikers zich automatisch kunnen aanmelden in WordPress. Hierdoor krijg je regelmatig een melding via email dat een nieuwe gebruiker zich heeft aangemaakt. Om dit te voorkomen kun je het volgende doen. Ga naar algemene instellingen en vink het vakje “iedereen kan registeren” uit. Hierdoor is het voor derden niet meer mogelijk om een account aan te maken. Zie afbeelding:
wordpress gebruikers registratie uitzetten

Ook een goed beveiligede WordPress website nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe goed functionerende WordPress website? Wij zorgen er voor dat je niet alleen een mooie website krijgt maar ook eentje die veilig is en goed functioneert. Valticon heeft jaren ervaring met WordPress webdesign. Tegen een eerlijke prijs. Meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Contactformulier

Recent Posts
search console prestaties rapportgoogle analytics koppelen met search console