Hoe voeg je een gebruiker toe aan Google Analytics?

In Google Analytics kun je gebruikers op verschillende niveau’s toegang geven. Dit is verstandig om te doen, want de ene gebruiker heeft meer rechten nodig dan de ander. Wil je een gebruiker toevoegen aan jouw Google Analytics, maar weet je niet hoe je dat moet doen? In deze blog leggen we je uit hoe je een nieuwe gebruiker aan Google Analytics toevoegt.

Toegangsniveau’s in Google Analytics

Om gebruikers te kunnen toevoegen aan Google Analytics, moet je zelf de admin van het account zijn. Je kunt een gebruiker op verschillende niveau’s toevoegen. Ten eerste is dat op dataweergaveniveau. De bezoeker kan dan alleen de dataweergaves bekijken en segmenten aanmaken. Ten tweede is dat op propertyniveau. Op dit niveau heb je toegang tot onder andere de trackingcode en doelgroep. Tot slot kun je iemand toevoegen op accountniveau. Op dit niveau kun je gebruikers beheren en zelf het account verwijderen als je wilt.

Gebruiker toegang geven tot Google Analytics

Rechten in Google Analytics

Je kunt gebruikers niet alleen op verschillende niveau’s toegang geven, maar je kunt op die niveau’s de gebruikers ook verschillende rechten geven. Je kunt een gebruiker de volgende rechten toekennen: lezen en analyseren, samenwerken, bewerken en gebruikers beheren. Met lezen en analyseren kan een gebruiker enkel de gegevens inzien en verder geen wijzigingen doorvoeren. Met samenwerken kan een gerbuiker gedeelde items (dashboards) bewerken. Met bewerken kan een gebruiker property’s, doelen en filter aanmaken. Eigenlijk kun je alles instellen behalve gebruikers toevoegen. Dat kan enkel als je alle volledige rechten hebt (op accountniveau).

Hoe voeg je een nieuwe gebruiker toe aan Google Analytics?

Een gebruiker toevoegen is vrij eenvoudig. Ga naar je beheerderspanel. Als je al beheerder bent kun je een gebruiker toevoegen op elk niveau. Kies of je een gebruiker wilt toevoegen aan je account, property of dataweergave. Als een gebruiker filters of doelen voor je moet instellen dat geef je degene de rechten ‘bewerken’ op accountniveau. Moet de gebruiker enkel een dataweergave kunnen inzien voor analyses, dan ga je naar instellingen voor dataweergave, gebruikersbeheer en vervolgens vink je ‘lezen en analyseren’ aan. Klik op bevestigingen en het ingevulde e-mailadres ontvangt een mail.

Meer weten of Google Analytics

Wil je meer weten over Google Analytics en hoe je Google Analytics optimaal kunt gebruiken? Vul dan onderstaand formulier in. Wil je graag meer leren over Google Analytics? Schrijf je dan in voor de Google Analytics training en wij leren je de basis instellingen in Google Analytics.

Contactformulier

Recent Posts
google analytics koppelen met search consolewp fastest cache