De drie beste SEO-plugins voor WordPress

Met WordPress kun je relatief eenvoudig nieuwe functionaliteiten toevoegen door middel van plugins. Als je zelf niet al te technisch bent dan kunnen plugins uitkomst bieden om je website te verbeteren. Op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie) zijn er voldoende plugins op de markt die jouw website kunnen verbeteren. In deze blog lichten we de drie beste SEO-plugins voor je uit.

Yoast SEO

Yoast SEO plugin
Yoast SEO is een van de bekendste plugins op het gebied van SEO. Met de Yoast plugin kun je eenvoudig je titels, meta beschrijvingen en focus zoektermen toevoegen. Ook krijg je handig tips met betrekking tot je content, de leesbaarheid daarvan en het toepassen van de juiste richtlijnen. Dit werkt op basis van een stoplichten systeem, waarbij groen goed is. Onthoud dat dit slechts een richtlijn is en geen heilige graal. Daarnaast kun je jouw XML-sitemap laten genereren die altijd up-to-date is. Verder kun je aangeven welke categorieën en tags je wel of niet wilt laten indexeren. Yoast SEO is al jaren een van de betere en bekendste plugins voor SEO. Het is een plugin die makkelijk in gebruik is en niet al te veel uitleg nodig heeft. Wel zijn er steeds meer functionaliteiten verdwenen achter de premium versie. Hierdoor kun je tegen een redelijke prijs gebruik maken van alle functionaliteiten.

Redirection plugin

redirection
Hoe langer je website bestaat hoe groter de kans dat je een keer oude pagina’s naar een nieuwe bestemming moet verwijzen met een 301 redirect. Nu zijn er allerlei manieren om dit te doen buiten een plugin om, maar als je die technische kennis niet hebt, dan is redirection een ideale plugin. Met redirection kun je eenvoudig een oude pagina doorverwijzen naar de nieuwe locatie. Je voert de oude url in de ‘source url’ en de nieuwe url in de ‘target url’. Vervolgens sla je dit op en de redirect is ingesteld. Als je een hele batch aan url’s moet doorverwijzen dan is er een handige import optie die je kunt gebruiken. Redirection is een gebruiksvriendelijke plugin om eenvoudig je redirects in te stellen.

Cache plugin: WP Fastest cache

wp fastest cache
Er zijn vele plugins op de markt om je browser caching te regelen. Een veelgebruikte plugin is W3 total cache. We hebben deze plugin op meerdere manieren getest en deze bleek bij ons niet het beste uit de test te komen. Wij zelf gebruiken het liefst WP fastest cache. Met deze plugin kun je je website sneller maken. Iedere keer als een bezoeker jouw website opnieuw bezoekt, hoeven de elementen niet opnieuw geladen te worden. WP Fastest cache heeft in de gratis versie voldoende functionaliteiten om je website sneller en beter te maken. Zo kun je naast je cache ook het verkleinen van je CSS en JavaScript instellen. Daarnaast kun je je CDN (content delivery network) instellen. Met de premium versie heb je uiteraard uitgebreidere functionaliteiten.

Meer weten?

Wil je meer weten over SEO plugins, zoekmachine optimalisatie of WordPress webdesign? Of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat dan gerust even een bericht achter via onderstaand contactformulier en wij nemen contact met je op!

Contactformulier

Recommended Posts